För och nackdelar med att inte bo tillsammans

För och nackdelar med att inte bo tillsammans

I förra inlägget skrev jag att jag och Jimmy inte bor tillsammans just nu. Det finns ju såklart både för och nackdelar med att vi inte bor tillsammans. Dem tänkte jag skriva om lite ikväll. Nu är dessa tankar helt och hållet mina. Jimmy kanske tänker på ett helt annat sätt kring det här. Så om ni läser ska ni komma ihåg det!  Jag tror att jag börjar med att skriva om nackdelarna. Jag kommer att skriva dem i punktform.
 
 • Något som är absolut den största nackdelen är att Bella inte får bo under samma tak som sin pappa. Hon behöver honom lika mycket som hon behöver mig. Ibland tror jag att hon behöver honom mera. Speciellt då jag har en av mina så kallade ångest dagar och min ork inte riktigt räcker till så mycket som den borde. Då skulle det vara bra för Bella att ha Jimmy här. Så att han kan ge henne den uppmärksamhet som hon behöver få dagligen. Bella älskar sin pappa. Han får alltid många pussar och kramar av henne då han kommer hit och hälsar på. 
   
   
 •  
   
   
 • Sen så är det så att Jimmy jobbar varannan vecka system. Kväll och morgon skifte. De veckor som han har kväll så träffas vi inte alls på vardagarna. I värsta fall så kan det gå en hel vecka innan vi träffas. De låter kanske inte så farligt länge för vissa. Men för mig är det för länge.  Morgon veckorna är bättre för då kan vi välja om vi vill träffas eller inte. Jag vet att om jag behöver honom så är han bara 5 minuter ifrån. Men under kvälls skifte veckan så har vi inte det valet. 
 • Ibland kan saknaden efter honom komma som en blixt från en klar himmel och det sticker till i hela mig och då att inte ha honom här hos mig kan få mig att må så dåligt för att jag vill ha honom här. 
 •  
   
   
 En sån liten sak som att få sova i samma säng och säga sov gott till varandra och vakna upp sida vid sida. Är något som jag saknar. För inte är det samma sak att säga sov gott i telefon som det är att säga det  öga mot öga. 
 
 
Nu kommer vi till fördelarna med att inte bo tillsammans. Fortfarande detta är bara mina åsikter och tankar om ämnet. 
 • Något som jag tycker är så skönt med att ha en egen lägenhet är att det är så tyst och skönt då jag kommer hem. Bara en glad Bella som kommer och hälsar välkommen hem.
 • Att jag får göra precis vad jag vill här hemma. Vill jag ha högt på musiken så kan jag det utan att det stör nångon eller vill jag se på tv sent in på natten så får jag göra det för det är ju ingen annan här än jag.
 • Att jag får handla vad jag vill för jag behöver inte laga mat åt nån annan än mig själv. De blir ju inte så mycket matlagning här hemma. För jag tycker inte om att laga mat. Men endå. 
 • Att jag kan i princip ha hela min lägenhet inred med ugglor. Jag skulle nog säga att 90% av min lägenhets inrednig är baserad på ugglor. Galen i ugglor jag är. 
 • Om jag vill vara själv så kan jag vara det. Ingen kan komma hit och säga att de måste få vara här.
 • Jag störs inte av Jimmys arbetstider. Jag behöver inte vakna då hans alarm ringer tidigt på morgonen eller jag behöver inte vakna då han kommer hem mitt i natten efter sitt kvälls skifte ( Han slutar tolv på natten då han har kvälls skifte.) 
 
 
Nog finns det säkert flera både för och nackdelar men här är nu några av dem som jag kan komma på just nu. 
Mitt nästa inlägg kommer att handla om ångest och hur det är att leva med ångest. Har börjat skriva lite på det redan. Så de kommer säkert upp här om nån dag.
 
Ha de bra! Kram
Sandra